maandag 29 juni 2009

HolidayDay 2009

Van de computernerds en internetgeeks die het kantoor van Holiday Media bemannen, wordt vaak gedacht dat ze hele dagen in donkere hokjes naar hun monitor zitten te turen. Ik kan het niet geheel ontkennen... Om te bewijzen dat wij ICT'ers ook normale mensen zijn, hierbij een verslag van ons dagje uit: HolidayDay 2009!

Hoewel een enkeling op een normale doordeweekse vrijdag om 7:30 uur al lekker aan het werk is, is het voor de meeste Holiday'ers tamelijk vroeg wanneer door organisatoren Joris en Roel gevraagd wordt op tijd in Den Bosch te verzamelen. Niemand heeft enig idee wat de dag gaat brengen, ondanks de foto's die weken lang als zogenaamde hint op de kast hebben gehangen. Het verzoek om een zwembroek en badslippers mee te nemen werd door iedereen als lachertje afgedaan, maar volgens mij door niemand genegeerd. Zelfs een laatste hint van Joris via Twitter heeft mij op het verkeerde spoor gezet! Spanning en sensatie...

Een klein uurtje rijden bracht ons bij Indoor Skydive in Roosendaal voor een activiteit die je bij een bedrijfsnaam als deze verwacht, het filmpje dat we gemaakt hebben zegt alles! Een geweldige ervaring, ARE YOU READY TO FLY?!

Na een heerlijke lunch in het zonnetje vonden we op loopafstand een kartbaan. Aan ons de eer om voor de laatste keer de afgedragen overjassen aan te trekken, morgen krijgen ze de nieuwe binnen... toch heeft het ons niet weerhouden om helemaal los te gaan op de kartbaan!

Het middagprogramma deden we wat rustiger aan. Op ons gemak (in de file) reden terug richting Den Bosch naar het gemoedelijke dorpje Geffen. Daar stond een aantal Solexen op ons te wachten voor een relaxt tochtje over de Maasdijk en door het Brabantse polderlandschap.

Niet iedereen had evenveel geluk met deze apparaten zonder toetsenbord en muis. Door het verouderde analoge navigatiesysteem van 2 A4'tjes reden Charlotte en ik na 50 meter al verkeerd, maar gelukkig wachtte Jeroen een stukje verderop keurig op ons terwijl hij zijn ketting stond te debuggen.
Jan heeft zijn solex halverwege om zeep geholpen en Marijn kwam ook maar langzaam vooruit, wellicht heimwee naar de bierbrouwerij die we zojuist hadden bezocht?
Mijn eigen trage fiets werd tegelijk met die van Jan vervangen door de solex-wegenwacht en hierdoor had ik enkele kilometers voor de finish gelukkig nog wat extra benzine om de lege tank van Hans bij te vullen. Tja, als 't geen IP-adres heeft, kan ik er gewoon weinig mee... maar het was een fantastische tocht :-)

Met een aantal Twitter-addicts in ons midden, waaronder ondergetekende, is het niet verwonderlijk dat onze belevenissen op ieder moment via Twitter te volgen waren. Achteraf hebben we leuke reacties van klanten hierop ontvangen en op de dag zelf reageerde ook een andere actieve Tweep.

HolidayDay 2009 hebben we afgesloten in een gezellig eet-establishment in de authentieke Geffense dorpskern. Het was geweldig! Wat doen we volgende week jongens?