woensdag 2 maart 2011

Wat maakt een zoek-en-boek project tot een succes?

U heeft de wens te investeren in een aantrekkelijk online boeken systeem en wilt vooraf graag de diverse mogelijkheden onderzoeken. Vanzelfsprekend bent u op zoek naar de best mogelijke oplossing voor uw bedrijf of samenwerkingsverband.

Wat komt daarbij kijken? Waar moet u aan denken? Iedereen die daarmee bezig is geweest kent immers wel een voorbeeld succesverhaal of een goed initiatief dat uiteindelijk niet of nauwelijks van de grond is gekomen. Dat zou jammer zijn!

Wat maakt nu een zoek-en-boek project tot een succes?
Het begint met een gedegen inventarisatie van wensen en mogelijkheden waarbij duidelijke keuzes gemaakt worden afgestemd op uw specifieke situatie. Want elke implementatie is anders!
Vaak wordt onvoldoende aandacht besteed aan het consequent doorvertalen van keuzes en samenhang tot en met de uiteindelijke boekingstap. Terwijl daarmee juist de mogelijkheid geminimaliseerd wordt dat uiteindelijke verwachtingen kunnen verschillen. Ervaring is daarbij een kritische succesfactor die veel (kostbare) tijd kan besparen doordat het wiel niet meer opnieuw uitgevonden hoeft te worden.


Werkt u samen met meerdere bedrijven binnen hetzelfde concern, met andere collega-bedrijven in een samenwerkingsverband, of met verschillende accommodatietypen zoals een VVV dan neemt de complexiteit en daarmee ook het belang van een goede afstemming toe. Eenvoudigweg omdat het aantal belanghebbenden en afwijkende werkwijzen toeneemt, wat van invloed is op de overall zoek opties.

Holiday Media heeft de afgelopen 15 jaar ruime ervaring opgedaan met de ontwikkeling van online boeken applicaties, koppelingen en zoekers op basis van verschillende reserveringsystemen, met name in de recreatiebranche. Tools op basis van bewezen technieken waardoor in de meeste gevallen de hoeveelheid maatwerk tot een minimum beperkt blijft.

Wij werken onder andere samen met CAT (TIBOS), Stratech (RCS Enterprise, RCS Standaard) en Reflex Online. Daarbij maakt u gebruik van een professioneel reserveringssysteem dat door ons online ontsloten wordt voor het WorldWideWeb.

Op dit moment hebben we meer dan zeventig online boeken koppelingen actief voor een veelvoud aan bedrijven. Om u een beeld te kunnen geven van de mogelijkheden, enkele voorbeelden van verschillende succesvolle projecten op basis van afwijkende systemen waaronder individuele online boekbare recreatie bedrijven, variërend van camping, bungalowpark tot groepsaccommodaties: www.broedershoek.nl, www.dennenoord.com, www.deveerhoeve.nl, www.ullingsebergen.nl, www.villavakantieparkijsselhof.nl.
Diverse concerns: www.libemavakantieparken.nl, www.kennemerduincampings.nl, www.monda.nl.
Touroperators en VVV's: www.chaletplus.nl, www.vvvzeeland.nl.

Daarbij kan afhankelijk van uw situatie en gebruikt systeem gekozen worden voor rechtstreeks boeken, realtime, op basis van cache prijstabelserver, via derden waaronder affiliates, al dan niet met gegevens verrijking vanuit CMS, aanbiedingen, arrangementen, integratie of combinatie van meerdere systemen.

Het klinkt vaak eenvoudig, de offline reserveringsmogelijkheden aan de balie ook online aan kunnen bieden. Dat is het soms ook wanneer je tijdens het gehele traject vooraf met de juiste onderdelen rekening houdt. Het zit hem in de details, de uitzonderingen, het geheel moet kloppen vanaf de inrichting van het reserveringssysteem tot en met de vervolginvesteringen die daarmee in verhouding staan.

De kracht van Holiday Media is gelegen in de combinatie van specifieke product- en branchekennis waardoor we voor uiteenlopende projecten een snelle vertaalslag kunnen maken die aansluit bij de recreatieondernemer.

Bent u op zoek naar een betrouwbare en servicegerichte partner met ervaring?

Wij bieden voor elk budget een passende oplossing. Maak vrijblijvend een afspraak en wij bekijken graag samen met u, de mogelijkheden om uw online zoeken (en boeken!) doelstellingen verder uit te bouwen.