maandag 21 maart 2011

Nieuwe website voor Holiday Media!

Een fietsenmaker rijdt zelf altijd op een oud barrel. Ik mag dat ten minste graag geloven! Onze eigen website www.holidaymedia.nl was al een behoorlijke tijd aan vernieuwing toe, maar op één of andere manier blijft zoiets altijd liggen.

We hadden al een tijdje plannen om een nieuwe website voor onszelf te ontwikkelen. In een paar weken tijd hebben we onze huisstijl flink opgefrist en de website aangepast aan alle recente ontwikkelingen, zodat alles weer helemaal up-to-date is. Niet alleen met een nieuwe vormgeving, maar ook de techniek achter de schermen. Vandaag is het zover en is de nieuwe website live gegaan! We zijn trots op het resultaat en zijn benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat op de blog of Facebook een reactie achter, dat zouden we erg leuk vinden.

Snelheid en usability
De snelheid van een website is van belang voor een goede positie in de zoekresultaten van Google: een snelle website zal beter scoren dan een trage. Een website kan traag zijn wanneer deze niet professioneel gehost wordt, maar ook de pagina's, afbeeldingen, scripts en opmaakbestanden van een website kunnen ervoor zorgen dat een website traag laadt. In de nieuwe Holiday Media website zijn verschillende technieken toegepast om de laadtijd van de pagina's zo laag mogelijk te houden, zonder in te hoeven leveren op kwaliteit en interactiviteit. En zeg nou zelf, als bezoeker wil je toch ook dat de website supersnel is?

HTML5 en CSS3
Voor de website volgen we de richtlijnen van de nieuwe HTML5 specificatie, de opvolger van.. jawel, HTML4 en tegenwoordig voorkeur van veel webdesigners boven het gestrande XHTML. Ik zeg bewust en heel voorzichtig dat we de richtlijnen volgen, want een W3C-standaard is het nog niet en dat kan nog wel eventjes kan duren. Webbrowsers ondersteunen ook nog niet alle aspecten van HTML5. Het is voor ons als ontwikkelaars daarom belangrijk goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, websites te blijven controleren in alle veelgebruikte browsers en ervoor te zorgen dat ontbrekende functies op een nette manier worden vervangen door een alternatief.

Social Media en RSS-feeds
Je bent van harte welkom om elke dag onze website te bezoeken en op zoek te gaan naar nieuws, maar we weten ook wel dat dit niet gaat gebeuren. De website bevat daarom RSS-feeds en is bovendien volop gekoppeld aan Social Media, zoals bijvoorbeeld Twitter, Facebook en LinkedIn. Door ons te connecten in je favoriete netwerk, blijf je vanzelf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Je hoeft het nieuws niet te komen halen, wij brengen het!

En nu verder!
We hebben nu weer een mooie frisse website om met onze klanten en relaties te communiceren en onszelf te presenteren voor toekomstige klanten, maar zoals wij zelf altijd zeggen: "Een website is nooit af". Zo zijn onze producten en diensten in de nieuwe website nog een beetje onderbelicht en zijn er ook nog geen demo's van te bekijken. Kortom, nog voldoende werk aan de winkel!