donderdag 29 oktober 2009

Gooooooogle

Google, wie kent het niet. Stootte zo'n 10 jaar geleden Altavista van de troon en is sindsdien de grootste en meestgebruikte zoekmachine. Maar je kent ze vast ook wel van andere diensten die ze door de jaren heen hebben gelanceerd (of gekocht). Denk bijvoorbeeld aan GMail, Maps, Earth, Analytics, AdWords en YouTube.
Op de dag dat Google aankondigde met het gratis Navigation de concurrentie aan te gaan met TomTom, bracht ik een bezoek aan het Google kantoor in Amsterdam.

En wel voor een ander product dat ze binnenkort gaan lanceren. E-mail is 40 jaar geleden bedacht, maar hoe zou e-mail werken als het in het huidige tijdperk opnieuw uitgevonden zou worden? Dat is de vraag die Google zichzelf gesteld heeft en hun antwoord is: Google Wave.

Op de avond, georganiseerd door de "Dutch Google Technology User Group", presenteerden Lars en Stephanie van het Google Wave team de technische mogelijkheden voor ontwikkelaars. Erg interessant om te horen wat de achterliggende gedachten en plannen zijn, de guru's te ontmoeten en natuurlijk het Google kantoor in Amsterdam te bezoeken! Bekijk hier een kort video verslag.

Nieuwsgierig wat Google Wave allemaal is? Op deze 80 minuten durende video wordt Wave voor het eerst gepresenteerd, maar het filmpje hieronder laat in 2 minuten de noodzaak voor een nieuwe manier van online communicatie zien.