woensdag 27 maart 2013

7 tips voor het maken van foto's

Het nieuwe kampeerseizoen staat voor de deur. Het terrein is weer netjes in orde, alles is weer fris schoon gemaakt. Laat de gasten maar komen. Maar hoe staat het eigenlijk met uw website? Is die ook al klaar voor het nieuwe seizoen? Een onderdeel wat daarbij nog vaak wordt onderschat is het beeldmateriaal op een website.

Het nieuwe seizoen biedt u weer volop kansen om eens wat nieuwe foto's van uw bedrijf te maken. We geven u 7 tips.

 1. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Zorg voor mensen op uw foto's. Vraag eventueel of uw gasten willen figureren. Een kampeerveld waar mensen in en rond hun tent of caravan bezig zijn spreekt veel meer dan een leeg grasveld. Dit geldt natuurlijk ook voor uw zwembad, speeltuin en horeca.
   
 2. Als een kampeerveld maar half vol staat, neem dan wat meer afstand en zoom in op de tenten en caravans die er wel staan.
   
 3. Fotografeer bij voorkeur in de ochtend (tot 11.00u) of in de namiddag (na 16.00uur). Doordat de zon dan lager staat is het licht zachter en warmer van kleur.

 4. Gebruik een zonnekap op uw lens of fotografeer vanuit de schaduw en probeer zo veel mogelijk met het licht mee te fotograferen. Vermijd tegenlicht opnames.
   
 5. Heeft u tenten, caravans of chalets in de verhuur, fotografeer dan niet alleen de buitenkant, maar ook het interieur. Omdat u hierbij wilt laten zien wat u te bieden heeft moeten hier juist geen mensen op de foto's staan. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld uw sanitaire voorzieningen.
   
 6. Maak ook eens foto's van de omgeving. Bekijk de omgeving eens door de ogen van uw gasten.
   
 7. Als laatste tip, de bestandsnaam. Zorg voor een beschrijvende bestandsnaam. Dat draagt namelijk bij aan een betere vindbaarheid in zoekmachines. Die “weten” dan ook wat er op de foto staat.
  Als u de foto's van uw camera op uw computer zet dan hebben die vaak een naam als DSC0002234.jpg. Dat zegt u en ons niets, maar wij kunnen zien dat er bijvoorbeeld een zwembad op de foto staat. Alleen zoekmachines kunnen dat niet zien. Verander de bestandsnaam dan bijvoorbeeld in campingnaam-zwembad.jpg, dan weet Google ook dat er een zwembad op de foto staat.

Wanneer u foto's bij ons aanlevert, lever deze dan zo groot mogelijk aan. Wij zorgen ervoor dat de foto's in het juiste formaat op uw website komen te staan. Voor het aanleveren van foto's kunt u het beste WeTransfer of de klantenportal gebruiken in plaats van de foto's naar ons te e-mailen.

Informeer uw gasten ook altijd dat u foto's maakt en waarvoor u de foto's gaat gebruiken. Niet iedereen is er van gediend om gefotografeerd te worden of zichzelf terug te zien op internet of in een brochure.

Wist u dat Holiday Media de fotografie ook voor u kan verzorgen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij geven u graag advies.

Auteur: