woensdag 29 juni 2011

Een nieuwe hamer voor de nieuwe RECRON voorzitter

In een RECRON Intern nieuwsbrief las ik het berichtje: "Wie biedt zich aan om een nieuwe voorzittershamer te maken en/of te schetsen? Ideeën, schetsen en voorbeelden zijn welkom". Dat is leuk, dacht ik!

Met de komst van de nieuwe voorzitter wil RECRON op de Algemene Ledenvergadering 29 juni a.s. een nieuwe voorzittershamer aan hem aanbieden, inmiddels is bekend dat Henk Aalderink zal worden voorgedragen als opvolger van Geke Faber.


Het ontwerpen van een hamer is natuurlijk iets compleet anders dan een website, maar we vonden het een leuke uitdaging! Roy de Haan, designer bij Holiday Media is begonnen met het schetsen van een aantal hamers waar op één of andere manier het RECRON beeldmerk in terug kwam. In het ene ontwerp subtiel, in het andere overduidelijk herkenbaar!We kozen voor het ontwerp waarin het RECRON logo de kop van de hamer vormde. De ruwe schets werd een strakkere lijntekening en het leek wel alsof het logo er voor gemaakt was! Met trots presenteerden we onze tekeningen aan RECRON en ze waren (gelukkig) net zo enthousiast als wij.


Nu stonden we voor de grootste uitdaging: hoe wordt deze kunstig bedachte hamer werkelijkheid? Ik bedoel, wij zijn computernerds en geen beeldhouwers of houtkunstenaars... en als er geen 'app' voor is, dan houdt het voor ons vaak snel op. Gelukkig was via Google een houtkunstenaar die de uitdaging aandurfde snel gevonden. Beeldhouwer Jan-Carel Koster had aan een paar tekeningen voldoende om ermee aan de slag te gaan en twee weken laten ontvingen we al de eerste foto's uit zijn werkplaats. Wow!!


In de tussentijd heeft Roy niet stilgezeten. Om alvast een indruk van het eindresultaat te krijgen heeft hij een 3D-model en animatie gemaakt, zodat we de hamer van alle kanten kunnen bekijken. Wat ik zeg, we blijven computernerds...Vanmiddag zullen we op de Algemene Ledenvergadering van RECRON de nieuwe voorzittershamer aan Henk Aalderink overhandigen. We wensen hem succes met het voorzitterschap en hopen dat er veel goede beslissingen met de hamer bekrachtigd worden!