vrijdag 18 februari 2011

We gaan verhuizen naar Alblasserdam!

Ik hoor je al denken: Verhuizen? ALWEER!? Nee hoor, we zijn nog maar net bijgekomen van de verhuizing afgelopen zomer en zitten prima op onze plek in het gastvrije Den Bosch.
 
Wat wel gaat verhuizen zijn de krachtpatsers van servers waar alle websites op draaien, e-mail wordt afgehandeld en online boekingen worden gemaakt. Ons volledig serverpark verhuist binnenkort naar het splinternieuwe datacenter `dataplace` in Alblasserdam.

Het datacenter met moderne duurzame technieken is ontworpen en gebouwd door de professionals van proserve, al 10 jaar dé partner van Holiday Media voor al onze hosting oplossingen. We zijn dan ook erg blij met deze ontwikkeling en trots dat wij samen met proserve voorop lopen en kwalitatief hoogstaande hosting bieden!

Alblasserdam, hebben ze daar dan ook internet...?
Vroegâh was het belangrijk om webservers in Amsterdam te plaatsen, zo dicht mogelijk bij `AMS-IX`, één van de grootste internet knooppunten ter wereld. Zo was je website altijd en overal supersnel bereikbaar. Nu er meer glasvezel dan asfalt in de randstad ligt, is dat niet meer een vereiste. Datacenters in de rest van het land zijn tegenwoordig net zo snel en via meerdere glasvezel-wegen verbonden met AMS-IX. Dus ja, in Alblasserdam hebben ze ook internet :-)

Bekijk hier de foto's van de bouw van dataplace