vrijdag 10 december 2010

Online boekingsportal gelanceerd voor reisorganisatie ChaletsPlus

Voor ChaletsPlus hebben we in samenwerking met CAT Automatisering een volledig geïntegreerd online boeken systeem in de website ontwikkeld!

Het zoeken, filteren en selecteren van de verschillende chalets is overal op de website mogelijk. Ook heeft ieder chalet een eigen accommodatie detail pagina, waardoor deze ook door zoekmachines (lees Google) goed worden gevonden.

De website
De website bestaat uit een zomer en een winter versie, welke ook nog eens in drie verschillende talen zijn uitgevoerd. Voor iedere vakantieganger is er wel iets te vinden in Oostenrijk. Centraal staat het zoeken naar vrije chalets in de gewenste vakantieperiode, maar ook aan alle aspecten van een vakantie is gedacht:
 • Is er toevallig een leuke aanbieding?
 • Wat is het weer in Oostenrijk?
 • Kun je in de zomermaanden ook op vakantie, en wat is er dan te doen?
 • Wat zijn de laatste nieuwtjes?
 • Heeft u een vraag, in onze FAQ staan de antwoorden!
Ook zijn er “Warm aanbevolen” chalets, welke om en om uitgelicht worden op homepage.


Zoeken naar een chalet
Wanneer je zoekt naar een chalet in Oostenrijk, ben je op deze website aan het juiste adres! Je kunt op verschillende manieren tot een keuze komen, denk hierbij aan het zoeken op beschikbaarheid, aantal personen en specifieke locaties / skigebieden. Meteen zie je wat het eventuele resultaat zal zijn, zelfs voordat je een bepaalde zoek actie uitvoert.
Het overzicht van gevonden chalets wordt aangekleed door mooie en duidelijke foto’s welke aan het winter of zomer thema worden aangepast. In een handig en compact overzicht worden de chalet faciliteiten opgesomd. Op deze manier krijgt de bezoeker een goede indruk van wat zijn keuze kan worden.
Filteren op extra voorkeuren kan snel en eenvoudig aan de linkerkant van het overzicht. Ook hier zie je meteen wat je eventuele resultaat zal zijn, indien er geen chalets meer mogelijk zijn, wordt de filter optie uitgeschakeld om geen “nee” antwoord te hoeven verkopen.

Chalet detail pagina
Op deze pagina worden alle details van een chalet uit de doeken gedaan, doormiddel van duidelijke tabbladen kan de bezoeker een detail verder uitlichten.
 • Wanneer is dit chalet nog vrij en wat kost het?
 • Bekijk alle detail foto’s.
 • Wat is de ligging van het chalet, ook ten opzichte van winkels, skiliften etc.
 • Lees meer over de skigebieden in de buurt.
 • Ook het chalet zelf wordt uitgebreid omschreven.
 • Het dorp heeft ook een eigen informatie pagina.
 • Van de skigebieden zijn er ook webcams te bekijken, zodat een bezoeker kan zien dat er voldoende sneeuw ligt.
Boekingstappen
Het boekingsproces is opgedeeld in meerdere stappen, zo zie je in stap één al direct wat het kost, ook wanneer je eventuele extra optionele artikelen bijboekt. De vervolg stappen zijn, NAW gegevens invoeren, medereizigers opgeven en de boekingsaanvraag bevestigen. Wanneer dit gedaan is ontvang je direct een e-mail met hierin alle gegevens nogmaals opgesomd.

Er is meer!
Zeven weken voor aankomst ontvangt de hoofd boeker een e-mail met hierin de aankondiging van de komende vakantie. Ook staat hierin dat er meer informatie te vinden is in een beveiligde omgeving, de “Mijn ChaletsPlus” omgeving. Wanneer er nog geen account bestaat bij deze boeking, wordt die aangemaakt en worden de login gegevens met de e-mail meegestuurd.
Wanneer een bezoeker hier inlogt ziet hij al zijn persoonlijke informatie en een overzicht van zijn reserveringen. Wanneer er nog een openstaande termijn is, kan deze meteen online voldaan worden via iDEAL.

Er komt nog meer!
Op dit moment zijn we volop aan het werk om de “Mijn ChaletsPlus” omgeving uit te breiden. Zo wordt de thuiskomer straks ook bedankt en gevraagd om een beoordeling in te vullen. Deze wordt dan in het systeem opgenomen en het gemiddelde wordt op de website weergegeven. Zo is het voor komende bezoekers veel overzichtelijker welke chalets goed in de smaak bij andere bezoekers vallen.