dinsdag 28 juli 2009

Opfriscursus Zoekmachine Optimalisatie

Op 21 juli 2009 hebben de webdesigners van Holiday Media een opfriscursus Zoekmachine Optimalisatie gehad. Na een korte introductie gaven Olivier en Roel een workshop om de webdesigners weer bewust te maken van het belang van een goede vindbaarheid en de invloed die de webdesigners daar op kunnen hebben.

Een groot gedeelte van de internetgebruikers, maakt immers gebruik van zoekmachines om de gewenste informatie op internet te vinden. Waar vroeger de campinggids erbij werd gepakt als de vakantie werd gepland, is tegenwoordig internet al enige tijd het medium dat daarvoor wordt gebruikt. Alle bedrijven zijn hier ook bewust van geworden, waardoor de concurrentie enorm is gestegen. Door de alsmaar toenemende concurrentie is het ook niet meer vanzelfsprekend dat een website goed gevonden wordt in zoekmachines. Om gevonden te worden op enkel het zoekwoord 'camping' wordt heel lastig, tenzij u 123.000.000 concurrerende websites voor u houdt.

De webdesigners van Holiday Media zorgen er standaard voor dat de basis van uw website zoekmachine vriendelijk wordt opgezet. Tijdens de workshop zijn alle aandachtspunten nogmaals doorgenomen, zodat de webdesigners weer volledig bewust werden van het feit dat het design van een website de basis is voor een goede vindbaarheid!