dinsdag 17 juni 2008

De actie-website: powered by Web 2.0

Er is vandaag druk gewerkt aan de actie-website! Op www.extreme-website-makeover.nl is nu alvast informatie te vinden over de "Web 2.0" toepassingen die wij gaan gebruiken tijdens de actie en in de aanloop daarnaartoe.

Met alle mogelijkheden was - zelfs voor ons, doorwinterde websurfers - bijna door de bomen het bos niet meer zichtbaar. Okee, een Hyve opzetten op Hyves lukt nog wel, evenals een accountje op YouTube en een blog op Blogger (nadat Joris de beheerdersrechten van onze test-blog aan mij had overgedragen).
Om foto's op Flickr te plaatsen was een Yahoo-account nodig, maar na wat aanmeldformuliertjes was dit ook zo voor elkaar.
Dan nog even een account aanmaken op Twitter en via twitterfeed.com de RSS-feeds van YouTube, Flickr en Blogger eraan koppelen. Zo komen meldingen van nieuwe video's, foto's en blog-posts helemaal automatisch in Twitter terecht. Fantastisch, dat scheelt weer typen!
Om in te loggen bij twitterfeed.com was een OpenID nodig, maar gelukkig kon hiervoor het eerder voor Flickr aangemaakte Yahoo-account gebruikt worden.

De tweets van Twitter kunnen overigens ook aan je Wie-Wat-Waar in Hyves gekoppeld worden, maar dat is alleen mogelijk voor persoonlijke Hyve-profielen en niet voor onze actie-Hyve. Hetzelfde geldt vreemd genoeg ook voor een koppeling van Blogger met Hyves.

Zie jij nu door alle Twitter-bomen het YouTube-bos niet meer...? kijk dan snel op www.extreme-website-makeover.nl, daar hebben we alle gebruikte "Web 2.0" diensten op een rijtje gezet.